Израелски изтребители през последните няколко часа обстрелваха цели на Хизбула в

...
Израелски изтребители през последните няколко часа обстрелваха цели на Хизбула в
Коментари Харесай

Израел нанесе поредица от тежки удари по Ливан

Израелски изтребители през последните няколко часа обстрелваха цели на " Хизбула " в Южен Ливан и поразиха стотици ракетни установки, които са били в непосредствена подготвеност за офанзиви към територията на Израел, съобщи Ройтерс, като се базира на израелските въоръжени сили.

Военните споделиха, че изтребителите им са поразили към 100 ракетни установки, способни да изстрелят общо към 1000 ракети.

" ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана) ще продължат да работят, с цел да лимитират инфраструктурата и качествата на терористичната организация " Хизбула " за отбрана на страната Израел ", се споделя в изказване на въоръжените сили от късните часове на вчерашния ден.

Междувременно Белият дом съобщи, че дипломатическо решение е постижимо и незабавно належащо, а Англия прикани за неотложно преустановяване на огъня сред Израел и " Хизбула ".

" Съединени американски щати се опасяват и са обезпокоени от евентуална ескалация ", съобщи говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Интензивният обстрел последва офанзивите по-рано през седмицата, приписвани от Ливан и " Хизбула " на Израел, при които експлодираха радиостанции и пейджъри на " Хизбула ", и в Ливан бяха убити 37 души и ранени към 3000, напомня Българска телеграфна агенция.

Израел във вторник предупредил министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в телефонен диалог, че в Ливан ще бъде извършена военна интервенция, само че не дал никакви детайлности за нея, обявиха американски публични представители, представени от Асошиейтед прес. Официалните представители подчертаха, че Съединени американски щати не са играли никаква роля в нападенията, при които избухнаха информационни устройства и обявиха, че били сюрпризирани от спецификата на интервенциите.

По време на снощната интервенция Израел е пуснал десетки бомби в Южен Ливан, оповестиха трима ливански източници от сферата на сигурността. Към момента няма известия за жертви.

Израелски радиостанции оповестиха, че десетки изтребители са нанесли удари по цели на " Хизбула ", в това число по към 100 ракетни установки.

Израелските военни обявиха, че са поразили десетки цели на " Хизбула ", в това число ракетните установки и хранилища за оръжие в Южен Ливан.

В телевизионно послание нощес водачът на " Хизбула " Хасан Насралла съобщи, че детонациите на устройствата във вторник и сряда " са минали всички червени линии ".

" Врагът мина оттатък всички контролни механизми, закони и морал ", сподели той и добави, че офанзивите " могат да се преглеждат като военни закононарушения или оповестяване на война ".

Израел все още не е коментирал непосредствено гърмежите на пейджъри и радиостанции, които съгласно източници от службите за сигурност евентуално са били проведени от израелската разследваща организация " Мосад ", която има дълга история в осъществяването на комплицирани офанзиви на непозната територия, показва Ройтерс.

Ливанското посланичество в Организация на обединените нации съобщи в писмо до Съвета за сигурност нощес, че Израел е виновен за взривяването на устройствата посредством електронни известия и вградени в тях експлозиви, които са били сложени преди устройствата да бъдат импортирани в Ливан.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР